06 208 947 81 info@groeit.eu

Alle ICT’ers autistische nerds? Wat een onzin!

door

Zijn alle ICT’ers autistische nerds? Wat een onzin!

Vorige week raakte ik, in de supermarkt, in gesprek met een man die me vroeg wat voor werk ik deed. Toen ik vertelde dat ik communicatietrainer voor ICT’ers ben kreeg ik weer de, bijna standaard, reactie: “Nou, dan heb je werk genoeg. Die ICT’ers zijn allemaal autistische nerds”.

Ik word moedeloos van dat soort opmerkingen. Wat een bullshit!

Werken er dan geen mensen met autisme in de ICT? Ja, natuurlijk wel. Net zoals je ze tegenkomt onder accountants, chemisch laboranten en wiskundigen.

Inhoudelijke beroepen zijn aantrekkelijk voor mensen die graag duidelijke kaders hebben. Het werkt of het werkt niet. Het is goed of slecht. Daarom kiezen mensen met autisme vaak, nee niet altijd, zo’n beroep. Daar zijn ze dan ook gewoon retegoed in.

Zijn ICT’ers dan contactgestoord? Welnee, wat een onzin! Bijna alle ICT’ers werken op de een of andere manier met mensen. Net als de rest van de mensheid. Noem me een baan waarbij je nooit met mensen te maken hebt.

Kunnen ze op communicatievlak iets leren? Ja hoor, net als de rest van de mensheid. Een duwtje in de rug is vaak meer dan welkom. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

Ik ben zelf ruim 26 jaar ICT’er geweest (dus ook een van die autistische nerds). Dat helpt.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?