06 208 947 81 info@groeit.eu

Verkoop en techneuten: een slechte combinatie. Of toch niet?

door

Waarom verkoop en techneuten soms niet goed matchen.

De IT’ers keken me aan of ze me levend binnenstebuiten wilden keren. De reden? De baas had ze naar een training gestuurd en hij stond erop om die ‘sales voor engineers’ te noemen. Fout.

Als ik maar niet verwachtte dat ze fokking sales gingen doen. Dat was voor bekken op pootjes die nergens verstand van hadden.

Op zich is dat best begrijpelijk. De meeste techneuten zitten aan de introverte kant. Ze houden van details, structuur en goed onderbouwde oplossingen. Voordat je iets zegt of belooft weet je zeker dat het klopt.

Sales zijn over het algemeen extraverter. Ze willen gewoon dingen doen en maken zich minder druk om details. Die komen later wel.

En dat knettert. “Die sales doen maar en denken nergens over na” of “Die techneuten hebben altijd wat te zeveren”. Herkenbaar?

De sfeer werd al beter toen duidelijk werd dat ze niets hoefden te verkopen. En dat we alleen graag wilden dat ze een paar extra vragen aan hun klanten stelden. Uiteindelijk werd het toch nog een prima dag.

Technische IT’ers komen veel vaker bij klanten en zien daardoor veel meer kansen dan hun sales collega’s. Het is doodzonde om dat te laten liggen.

Verkoop en techneuten kunnen best samen gaan. Het is maar hoe je het brengt.

 

 

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?