06 208 947 81 info@groeit.eu

Werkplezier. Vind je dit nou echt leuk?

door

Waarom werkplezier geen geintje is.

De IT manager, die me net had ingehuurd, keek me recht in mijn ogen. “Weet je René” zei hij “Er staan iedere dag tussen de twintig en dertig mensen aan mijn bureau die iets van me willen”

“Die kan ik onmogelijk allemaal helpen. Maar ik heb een prima manier om aanvragen te schiften. Ik vraag ze: ’Vind je dit zelf echt leuk?’. Als ik geen antwoord krijg, of het antwoord is ‘Nee’ dat doen we het niet. Alleen als het antwoord ‘ja’ is, en ze menen het echt, doen we het wel”

Ik dacht eerst nog dat hij een geintje maakte. Maar later kwam ik erachter dat hij dat echt zo deed. Ik vond het toen, eerlijk gezegd, belachelijk. Maar nu ik een jaar of tien verder ben zie ik het anders.

Een presentatie of training door iemand die er geen plezier in heeft is als een wiskundeles op de middelbare school, als buiten de zon schijnt en het is 25 graden.

Training geven aan mensen die er geen lol in hebben is als proberen in je eentje, met de hand, een auto los te trekken die tot zijn assen in de modder vast zit.

Het plezier dat je hebt is recht evenredig met het resultaat dat je krijgt. Geintjes, humor en lachen horen erbij. Als die ontbreken wordt het hooguit oké, maar nooit echt goed.

Ik heb geleerd om te stoppen met dingen waar ik geen werkplezier in heb. Hoe doe jij dat?

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?