06 208 947 81 info@groeit.eu

In 14 sessies heeft René Voortwist van GroeIT de collega’s van de ProRail afdeling ICT Operatie&CSD meegenomen op reis in de wereld van communicatie en MapsTell. Ik wil mijn waardering uitspreken voor de goede training die René heeft gegeven aan ons team.

De deskundigheid en enthousiasme van René zorgde voor interactieve sessies, goede oefeningen en persoonlijke feedback. Als gevolg van de training hebben we handvatten gekregen om effectiever te communiceren zowel intern op de afdeling als extern met onze klanten.

René heeft voor alle nieuwe medewerkers van onze Servicedesk de training “communicatie voor helpdesk-, servicedesk- en servicecenter medewerkers” verzorgd.

Ze vonden de manier van training geven erg positief en interactief, ook konden ze als team samen met jou naar een eigen model werken hoe ze als helpdesk willen fungeren waarbij je tips en tricks hebt gegeven om ze verder op weg te helpen, dit alles is vast gelegd in een document ‘Communicatie Helpdesk’ wat nu dagelijks toegepast wordt in praktijk.

Kortom: positieve ervaring en zeker een aanrader.

IT Performance Groep groeit van een conventioneel IT bedrijf door naar een moderne IT-dienstverlener. De nadruk ligt vooral op consultancy en advisering. Dat vraagt een nieuwe mindset en nieuwe vaardigheden van onze medewerkers.

We hebben René Voortwist van GroeIT gevraagd om ze te ondersteunen door trainingen en workshops op het vlak van communicatie en samenwerken. Zo heeft hij onze servicedesk getraind op doorvraagtechnieken, lichaamstaal en telefoonetiquette. Onze consultants en sales volgden trainingen zoals presenteren, schrijfvaardigheid, gedragsstijlen en time management. Voor het nieuwe team van afdelingsmanagers heeft René workshops verzorgd die teamsamenwerking en onderling vertrouwen bevorderden.

Ondanks dat de meeste trainingen, door Corona, online plaatsvonden merken we dat de trainingen en workshops hebben gezorgd voor bewustwording en gedragsverandering. Dat is precies wat we voor ogen hadden en wat we nodig hebben voor onze ambities. René heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de transitie van IT Performance Groep naar een nieuwe rol.

We hebben een aantal nieuwe collega’s op onze helpdesk en we vinden het belangrijk dat zij ook de goede tools en handvaten krijgen om onze klanten goed te woord te staan. Vandaar dat we GroeIT hebben gevraagd een communicatietraining voor ons te verzorgen. De collega’s hoopte op voorhand dat ze geen training zouden krijgen met standaard rollenspellen die een aantal collega’s in het verleden wel hebben gehad. Ze vonden het dan ook fijn dat ze als team samen met jou naar een eigen model konden werken hoe ze als helpdesk willen fungeren waarbij je tips en tricks hebt gegeven om ze verder op weg te helpen. De samenwerking hebben ze ook als prettig ervaren. Met het resultaat van de training kunnen ze als helpdesk nog beter fungeren in communicatie naar de klant toe.

Klimmendaal revalidatiespecialisten heeft in samenwerking met René Voortwist van GroeIT een trainingstraject doorlopen.
In dit traject is er aandacht besteed aan teambuilding, houding en gedrag en dienstverlening. Tijdens dit traject werd gebruik gemaakt van een mystery guest, de Lego Simulatie, de MapsTell workshop en trainingen klantcontact en (door)vragen. René Voortwist heeft met een energieke en positieve houding de medewerkers meegenomen en getraind.
Het bewust maken bij medewerkers van de eigen houding en gedrag en het effect dat hun gedrag heeft op anderen waren belangrijke punten tijdens deze trainingen. Het trainingstraject en de manier waarop René Voortwist deze trainingen heeft verzorgd werden als zeer positief ervaren.

In zes avonden heeft René ons team van Microsoft Dynamics consultants en ontwikkelaars bijgespijkerd op het gebied van communicatieve vaardigheden. Vrijwel alle 21th century skills voor ICT’ers zijn de revue gepasseerd. Van non-verbale communicatie en assertiviteit tot vraagtechnieken en presentatievaardigheden. Door de ICT achtergrond van René is alles direct bruikbaar voor onze mensen die het geleerde al dagelijks toepassen. We zijn dik tevreden over het resultaat!

“René heeft voor de medewerkers van de Customer Service Desk een doorvraagtraining verzorgd. De training heeft ze veel praktisch toepasbare vraagtechnieken opgeleverd die ze nu direct dagelijks inzetten. Dat zorgt voor effectiviteitswinst en betere service voor onze klanten. Een aanrader!”

“Ik ben me (weer) bewust geworden van gedrag dat in de training aan de orde kwam. Weet het nu te herkennen en probeer het geleerde toe te passen.”

“Fijn hoe René vanuit zijn gevoel en ervaring de onderwerpen bespreekbaar maakt. Daardoor voelden we ons op ons gemak.”

“Leerzaam: veel nieuwe inzichten gekregen. Verhelderend. Direct toegepast en toepasbaar.”

Met een gezonde dosis humor en een praktische doelgerichte aanpak heeft René ons team geholpen meer inzicht in elkaars gedrag/denkwijze te krijgen en daarmee de onderlinge verhoudingen, het vertrouwen en “feedback”-cultuur te bevorderen.

Bij Giant ICT beschikken we over een skilled servicedesk die incidenten, problemen en aanvragen van onze klanten behandelt. Het bedrijf groeit en professionaliseert continue de dienstverlening. Het is logisch dat de servicedesk daarin mee gaat. Ondanks dat we op een goed en hoog niveau functioneerden, vonden we dat er verbeterpunten waren. Hiervoor hebben we René Voortwist van GroeIT gevraagd een communicatietraining te verzorgen. Onze medewerkers hebben de training als bijzonder prettig en leerzaam ervaren. Mede doordat de training interactief is en men niet uren naar een PowerPoint hoefden te kijken. Doelgerichte oefeningen, afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk, maakte de training interactief, zonder rollenspellen. Daarnaast hebben we handvatten gekregen om de communicatie van onze servicedesk te standaardiseren. Alles bij elkaar een waardevolle training en fijne samenwerking met Rene.

Nog bedankt voor de prima presentatie training. Ik heb er heel veel aan gehad, met als gevolg dat de 6 presentaties bij onze klant prima gegaan zijn! Het was erg leuk om te doen en ik heb er veel van geleerd. Ik heb naar aanleiding van jouw training de presentatie volledig opnieuw gemaakt. En na de eerste sessie zelfs nog sheets toegevoegd op basis van feedback vanuit de klant..

Voor onze accountmanagers en productspecialisten is het belangrijk dat ze de boodschap zo helder en enthousiast mogelijke kunnen overbrengen. We hebben René Voortwist van GroeIT ingeschakeld om te helpen bij het maken van een eigen verhaal. Zijn trainingen en workshops geven op een gestructureerde manier handvatten om een eigen presentatie te maken. De deelnemers zijn erg enthousiast en gebruiken de methodiek in de praktijk. De eerste presentaties zijn een succes.

René Voortwist heeft 22 ontwikkelaars, consultants en leidinggevenden van QNH Consulting door middel van MapsTell workshops meegenomen in een ontdekkingsreis naar hun persoonlijke gedragsstijl. De deelnemers hebben de workshops als zeer plezierig en leerzaam ervaren. Het resultaat voor QNH is een beter functionerend team en een verbeterde dienstverlening naar klanten. Zeer de moeite waard. Wat ons betreft een aanrader!

Een intakegesprek is voor ons een belangrijk verkoopmoment. Daarom willen we graag dat onze mensen hun kwaliteiten zo goed mogelijk in een intakegesprek tonen en daarmee een optimale indruk achterlaten bij de klant. De intakegesprekken-training die René voor ons heeft verzorgd biedt ze veel praktisch toepasbare vaardigheden die hen daar enorm bij helpt. Wij zijn er erg blij mee

René kan zich goed verplaatsen in de uitdagingen die onze medewerkers dagelijks ondervinden, waardoor hij goede resultaten boekt met zijn trainingen. Door zijn humor en innerlijke rust brengt hij de leerstof op de juiste manier over.”

“De onderwerpen die werden behandeld, zijn soms best heftig. Toch heb ik me geen moment onveilig gevoeld.

“De presentatietechnieken die René ons heeft geleerd, heb ik inmiddels al met succes toegepast.”

“René weet onbewuste processen bewust te maken. Dat werkt verhelderend en geeft begrip.”

“De training was perfect toegespitst op de behoefte van onze groep. Veel tips en tricks meegekregen. Waardevol, ook als je sommige punten al in andere trainingen hebt gehad. Goede trainer. Smaakt naar meer.”

“Positieve manier waarop de training gegeven wordt. Veel nuttige tips gekregen, gericht op de praktijk, die we dus ook dagelijks kunnen toepassen.”

“Leuke ongedwongen sfeer. Aanstekelijk enthousiasme van de trainer.”

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft? 

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.