06 208 947 81 info@groeit.eu

Ik irriteer me aan mensen. En nu?

door

Ik irriteer me aan mensen. Wat kan ik daar aan doen?

Ach weet je, het zijn eigenlijk net besturingssystemen. 🤨

Mensen hebben een voorkeur voor een bepaald besturingssysteem. De meeste Windows adepten hebben niet zoveel op met macOS. De Apple fanaten vinden Linux ruk. En Linux gurus hebben weer enorm de pest aan Windows.

Meestal hebben ze allerlei technische redenen om dat te onderbouwen. Maar eigenlijk… hebben ze gewoon een voorkeur.

Herkenbaar?

Met mensen werkt het eigenlijk net zo. Met sommige mensen kan je heel goed overweg. Je voelt elkaar als vanzelf goed aan zonder dat je veel woorden nodig hebt. Dikke kans dat dat vanaf jullie eerste kennismaking zo is geweest.

Andere mensen vind je gewoon irritant. En wat je ook probeert, je hoeft hun stem maar te horen en je voelt dat je nekharen overeind gaan staan. 😣

Ook herkenbaar?

Heb je je wel eens afgevraagd waarom dat zo is? Komt dat door iemands uiterlijk? Of de stem? De manier waarop iemand beweegt? Waar zit de trigger?

Heb je in de privésfeer moeite met iemand, dan ga je die persoon gewoon uit de weg. Tijdens je werk heb je die mogelijkheid niet. Je bent toch een soort veroordeeld tot je collega’s of je klanten. 🤔

In dat geval is het waardevol om inzicht in te krijgen in je allergieën als het om mensen gaat. Die hebben meestal te maken met de verschillen tussen jouw eigen gedragsstijl en die van zo’n irritant figuur.

Stel, je houdt er zelf van om rustig over dingen na te denken en geen overhaaste dingen te doen. En dan krijg je te maken met iemand die gewoon zo snel mogelijk dingen wil afhandelen. “Doe nou maar. We zien wel.” Wat doet dat met jou? En andersom natuurlijk.

Weet je, iedere gedragsstijl heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijzing met wat je wél en vooral ook niét moet doen. Als je daar een beetje handig mee leert omgaan kan je ineens met iedereen door een deur. 😊

Er zijn zat methodes die inzicht geven in gedragsstijlen. Ik ben zelf bijvoorbeeld erg enthousiast over MapStell, wat is gebaseerd op DISC. Ik gebruik dat bijvoorbeeld als ik met teams werk. Precies, om te zorgen dat mensen elkaar beter gaan begrijpen.

Sommige mensen hebben er de pest aan omdat ze het hokjesdenken vinden. Dat snap ik best, maar als je wat verder kijkt dan je neus lang is kan je er ook een hoop plezier van hebben. 👍

Dus als je zegt: “ik irriteer me aan mensen” is er best wat aan te doen.

 

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?