06 208 947 81 info@groeit.eu

Verkeerd gedrag stoppen. De geest is gewillig..

door

Verkeerd gedrag stoppen. Waarom die zak chips leeg gaat, ook al weet je dat het slecht voor je is. 🙄

Je zit ’s avonds op de bank, na een lange dag hard werken, je favoriete Netflix serie te bingewatchen. Je weet dat er een familiezak paprikachips in de kast staat. Die zak roept: “Eet mij, ik ben lekker, toe dan!”. Je bent gek op paprikachips. 😋

Je weet dat paprikachips slecht zijn. Het zit vol suiker, zout en vet. Je eet het te vaak en te veel. Bovendien zag je vanmorgen in de spiegel een groeiend zwembandje. Getver. Je wilt straks in de zomer aan het strand graag met een strakke buik rond lopen.

Je hebt twee opties. Je pakt die zak chips uit de kast en je nast hem leeg. Lekker chips proppen, dat is puur genieten. Het is echt heel erg lekker en bovendien is op de bank Netflixen met paprikachips echte me-time. Die heb je verdiend na je harde werken. Toch? 😁

Je kunt ook sterk zijn en die chips laten staan. Jammer van die me-time en het genieten. Maar dan zorg je goed voor jezelf. Het is de gezonde keuze. Bovendien loop je straks met een strakke buik aan het strand. Kijk mij dan met mijn Instagram lijf.

Dus wat gaat het worden? Me-time en nu genieten of gezondheid en een strakke buik? 🤔

Dit soort dilemma’s ken je vast wel. Het kan ook over roken, drinken, teveel eten, teveel social media of iedere andere onverstandige keuze gaan. Die dingen waarvan je weet dat je ze niet moet doen, maar toch doet. En te vaak.

Maar weet je ook hoe je eigenlijk een beslissing neemt?

Zo’n beetje alles in de natuur probeert maximaal rendement te halen bij zo min mogelijk inspanning. Dat is een soort universele wet en die betekent dat je nooit iets voor niets doet. Dát zou pas energieverspilling zijn. Zelfs het meest onbenullige gedrag levert op de een of andere manier iets voor je op. Of je dénkt dat het dat doet. Anders zou je het niet doen. Duh. 🤨

Je maakt dus altijd een afweging! En meestal kies je dus, onbewust, voor het gedrag dat je het meeste oplevert. Denk aan die zak chips.

Als je de volgende keer op het punt staat om iets doet wat je eigenlijk niet wilt of het is al te laat, wordt dan niet boos op jezelf. Verkeerd gedrag stoppen doe je door eens bewust na te denken over wat het voor je oplevert. Wat het zo belangrijk maakt dat je het, ondanks alles, iedere keer toch weer doet.

Misschien geeft het je een onverwacht inzicht en kan je een andere keuze maken..

Vind je dit een leuk of boeiend onderwerp? Ik heb er een korte whitepaper over geschreven. Download die hier. Nee, je hoeft geen gegevens achter te laten.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?