06 208 947 81 info@groeit.eu

Een beller is sneller. En beter.

door

Een beller is sneller en het voorkomt een hoop problemen.

Belminuten? Mijn dochter keek de man aan alsof hij haar geroosterde koeienpoep probeerde te verkopen. 😣

De T-Mobile winkel op een gemiddelde zaterdagmiddag. Mijn dochter moest haar telefoonabonnement verlengen. En aangezien ze nog geen achttien was moest ze haar vader meenemen. Echt hè… En nu vroeg de verkoper haar ook nog hoeveel belminuten ze wilde. 🤨

Hij had blijkbaar weinig met pubers te maken en begreep haar reactie niet. Gevalletje generatiekloof. Ik zei hem: “Joh, als ze vijf minuten per maand belt is het veel. Alles gaat via Snapchat, Instagram en WhatsApp.”

Ik zie hetzelfde op IT helpdesks en servicedesks. Vooral jonge mensen hebben een hekel aan bellen. Als het maar even kan werken ze via e-mail of ticketing systemen.

Hoe komt het eigenlijk dat ze niet meer bellen?
Het is een soort belangst. Ze vinden het spannend om direct te moeten reageren, zeker als je de ander niet kunt zien. Appen of mailen is veiliger. Je hebt tijd om goed na te denken over je reactie.

Nou en?
Wel eens van e-mail ping-pong gehoord? Vraag-antwoord gesprekken via e-mail die dáááágen duren? Een beller is sneller. Bovendien is tekstcommunicatie bloedjelink, omdat een lezer je lichaamstaal niet ziet. Voor je het weet begrijpen klanten je tekstbericht volkomen verkeerd. 🙄

Maar e-mail is toch ook juist een heel krachtig medium?
Ja, natuurlijk, ik zou het niet graag meer zonder doen. Maar wel voor bepaalde berichten. Vraag-antwoord gesprekken en alles wat naar discussie of een oordeel ruikt kan je beter niet via e-mail afhandelen.

Teveel tekstcommunicatie op een helpdesk of servicedesk zorgt voor chagrijnige klanten. Tickets blijven oeverloos open staan. Gesprekken escaleren volkomen onnodig. Oplostijden lopen op.

Een beller is sneller. Het kan zoveel beter. Daarvoor moet je weten wanneer je tekstcommunicatie gebruikt en wanneer je de telefoon pakt.

Laat ik daar nou een vet leuke training voor hebben. 😁

Wat is jouw ervaring met appen versus bellen?

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?