06 208 947 81 info@groeit.eu

Hoe belangrijk is lichaamstaal?

door

Dus hoe belangrijk is lichaamstaal?

Je hebt ‘m vast wel eens horen verkondigen. 93% van je communicatie is non-verbaal. En maar 7% zijn je woorden. Dus wat je zegt boeit niet. Whaha.

Dat is dus bullshit. 👎

Ze noemen dit ook wel de Mehrabian myth. De wetenschapper Albert Mehrabian is er ooit mee gekomen en die heeft het allang ontkracht. Helaas hebben dit soort dingen de neiging een eigen leven te gaan leiden.

Die 93-7 regel geldt maar in één bijzondere situatie. En wel als je lichaamstaal iets anders zegt dan je woorden. Als wat je doet of zegt nep is. Dan gaan anderen helemaal op je lichaamstaal af.

Als je de Ziggo helpdesk belt en ze zeggen: “goeiemorgen, hoe kan ik u helpen?” Maar met een stem die zegt: “Het kan me geen bal schelen hoe je morgen is en je helpen is wel het laatste wat ik met mijn leven wil doen”. Dan geloof je die stem dus. 🤔

Eigenlijk wel logisch ook.

Niet meer geloven dus.

Hoe belangrijk is lichaamstaal dan wél? Geen idee. Dat hangt helemaal af van wat je aan het doen bent, waar je bent en wie er bij je is.

Ik weet één ding wel zeker. HOE je iets zegt is altijd belangrijker dan WAT je zegt. Je kunt prima inhoud compleet verpesten door de manier waarop je het brengt. Andersom lukt trouwens ook. Sommige mensen kunnen dat feilloos. Ik noem geen namen. 😉

Dus, blijf vooral lekker jezelf! 💪 Dat is een van de belangrijkste boodschappen die in zo’n beetje al mijn communicatietrainingen voorkomt.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?