06 208 947 81 info@groeit.eu

Yikes! Een bedrijfspresentatie!

door

Als er een soort presentaties is waar ik jeuk van krijg, dan is het wel een bedrijfspresentatie.

Een bedrijfspresentatie is een presentatie waarin een bedrijf of instelling zich voorstelt. Zo’n presentatie is bedoeld om het bedrijf zo voordelig mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Helaas gebeurt meestal precies het tegenovergestelde.

Waarom zijn bedrijfspresentaties vaak zo erg?

Zo’n bedrijfspresentatie is meestal een standaardverhaal dat is gemaakt door de afdeling marketing. De presentator mag zelf niets aanpassen aan de inhoud. Ze hebben dus ook niet de mogelijkheid om het verhaal ‘eigen’ te maken. De arme presentator is gereduceerd tot een soort pratende marionet die een verplicht verhaal oplepelt. Dat zie je terug in de energie waarmee het gebeurt.

Een verplicht verhaal oplepelen is gewoonweg niet leuk. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan. Ook dat zie je terug in een gebrek aan enthousiasme.

Bovendien is zo’n bedrijfspresentatie vaak ‘professioneel’ gemaakt. Het gebruikt een lelijk zakelijk sjabloon en de inhoud is een opsomming van hoe lang de organisatie bestaat, hoeveel mensen er werken en welke producten ze maken. Boring!

Het kan zoveel beter!

Het kan ook (heel) anders! Stel eens dat je de standaard bedrijfspresentatie afschaft? In plaats daarvan maak je afspraken over welke boodschap(pen) er in ieder geval in een bedrijfspresentatie voor moeten komen. En verder laat je het aan de presentator over om er een leuk en persoonlijk verhaal van te maken. Het zakelijke template schaf je ook af. Weg ermee! In plaats daarvan maak je afspraken over gebruik van kleur, lettertypes en zakelijke logo’s. Een style book.

Wat krijg je dan?

De bedrijfspresentatie wordt ‘eigen’. Dat zie je terug in de energie en het enthousiasme. De presentator krijgt lol in het verzorgen van de bedrijfspresentatie. Nog meer energie en enthousiasme. Dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten van een goede presentatie. En wat zien toehoorders? Een medewerker die uitdraagt dat hij of zij het leuk vindt om voor het bedrijf te werken. Betere reclame kan je niet krijgen!

Controle loslaten

Jazeker, dat betekent dat je als bedrijf de bedrijfspresentatie moet loslaten. Jazeker, het betekent minder controle (yikes!). Het levert echter precies op wat je verwacht van een bedrijfspresentatie: je bedrijf wordt op een zo voordelig mogelijke manier gepresenteerd.

Wat houdt je tegen om eens een poging te wagen? Je doet er zowel de presentatoren als het publiek een groot plezier mee!

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Lees meer over de presentatietraining die ik aanbied. Daarin help ik mensen om krachtige presentaties te maken die echt impact hebben.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?