06 208 947 81 info@groeit.eu

Waarom feedback vaak zo irritant is.

door

Waarom feedback vaak zo irritant is.

Je bent al drie uur aan het ploeteren op een rapport. Het is bijna af. Dan komt je leidinggevende bij je staan. Je denkt “Nee, niet nu”.

Je leidinggevende zegt “Nog even over de meeting van gisteren”. Je denkt “Nee, niet nu”. Ze zegt “Wat ik vond dat je daar echt goed deed..”. Je denkt “Nee hè, ze heeft een feedbacktraining gevolgd. Je voelt je hakken in het zand schuiven.

Feedback geven is hartstikke nuttig. Je kunt je er echt mee verbeteren. Het is stukken beter dan dat iemand je bij je enkels afzaagt. Waarom schiet je er dan soms zo van in de weerstand?

Omdat het vaak een maniertje is. Het is niet echt. Het is 3 stappen sandwich feedback of vier stappen feedback loop. Altijd in dezelfde volgorde. Je voelt het feilloos aan als andere mensen niet echt zijn. Daar haak je op af. Je vertrouwt het niet. Je luistert niet. Zo is feedback irritant.

Feedback werkt in het grensgebied tussen afzagen bij de enkels en een maniertje.

Vergeet het stappenplan. Geef feedback niet met je hoofd, maar met je hart. Maak je niet druk over de volgorde of dat je iets vergeet. Het belangrijkste is dat je meent wat je zegt en dat je intentie is om de ander te laten groeien. Dan komt het goed.

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten over feedback? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?