06 208 947 81 info@groeit.eu

Omgaan met weerstand in trainingen. Praktische do’s and dont’s.

door

Omgaan met weerstand in trainingen. Oftewel: wat doe je, als je een training of workshop moet geven voor een groep die er geen f### zin in heeft. 🙄

Ze kwamen tegelijk de training ruimte binnen en het was alsof ze een donkergrijze onweerswolk achter zich aan trokken. De energie werd op slag dik en zwaar als stookolie. Goeie hemel, wat was er met dit stel aan de hand? 😮

Het was de eerste groep van een pilot bij een grote klant. Goede feedback zou een mooi traject opleveren. Zo niet, nou ja dan niet. Lekker, zet er maar druk op.

Ik begon nog aan een voorstelrondje. Maar daarna zette ik de beamer uit, pakte een stoel en ging voor ze zitten. “Ik voel nogal wat weerstand bij jullie” zei ik. “Vertel, wat is er aan de hand?”.

Het duurde even, maar toen kwam het spul los. Het bleek dat niemand ze had ingelicht dat deze training was georganiseerd. Hij was, zonder verdere mededelingen, in hun agenda geplempt. Blijkbaar was dat niet de eerste keer. Of ze het al niet druk genoeg hadden. 😝

Ik kreeg, en passant, ook nog even alle grieven die ze over hun leidinggevende hadden over me heen gestort. Ik had de dame in kwestie nooit persoonlijk ontmoet. Maar als de helft van wat ze me vertelden waar was, dan was het nogal een karakter.

Affijn, anderhalf uur later was de lucht geklaard en konden we aan de slag.

Helaas sta ik wel vaker voor mensen die, om de een of andere reden, geen zin in mijn training hebben. Ik geef je, uit ervaring, wat do’s en dont’s voor dit soort situaties. Doe er je voordeel mee.

1) Ga niet ijzerenheinig je training, presentatie of workshop afdraaien. Dat is zinloos. Je bezorgt de deelnemers en jezelf een rotdag. Dat verdien je niet.

2) Vertel eerlijk wat je ervaart. Vraag wat er aan de hand is, en luister daarna echt naar het antwoord.

3) Wees bereid om de stekker eruit te trekken bij teveel weerstand. Laat dat merken, ook als het een belangrijke pilot is. Ik bedoel, wat voor nut heeft het om je verhaal af te draaien als niemand het wil horen?

Doe wat de baas blijkbaar niet nodig vond. Praat met de deelnemers, luister echt naar ze en laat merken dat je het snapt. Zorg dat ze zich gehoord en gezien voelen. Daar hebben we allemaal behoefte aan. Wordt het toch nog een leuke dag. 😅

Omgaan met weerstand in trainingen is trouwens een van de standaard onderwerpen in mijn presentatietraining voor IT’ers. Naast een hoop andere nuttige tips en tricks.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?