06 208 947 81 info@groeit.eu

Miscommunicatie. Als je elkaar echt niet begrijpt..

door

Miscommunicatie tussen mensen is zo menselijk..

Halverwege een training aan drie dames van de servicedesk kwam een man het lokaal binnen gelopen. Met een laptop onder zijn arm

“Ja, sorry dat ik stoor” zei hij. Hij keek een van de dames aan. “Ik heb je laptop gefikst. Kwestie van een verkeerde printerdriver.”. Hij plempte de laptop op tafel, klapte het deksel open en begon een ingewikkeld verhaal over pcl drivers en de rapportages uit de urenportal.

Ik ging maar even zitten. De man was duidelijk niet te stuiten. 😐

Toen hij weer weg was informeerde ik voorzichtig of dit de systeembeheerder was en of hij zich wel vaker zo gedroeg. Gelach. Nee, dit was de technisch directeur van het bedrijf. Ze hadden geen systeembeheerder.

Tja en dat gedrag van hem.

Hun bedrijf maakte software voor kinderdagverblijven. Een van hun klanten had geklaagd dat ze veel te veel schermen moesten doorklikken om nieuwe kinderen aan te melden. Dat duurde te lang en ze maakten zo te snel fouten.

De Servicedesk dames hadden drie keer aan de technisch directeur uitgelegd dat dat echt anders moest. Drie keer was hij achter het scherm gaan zitten en had ze niet begrijpend aangekeken. “Ja maar, alles werkt toch gewoon?”. Toen hadden ze het maar opgegeven.

IT’ers en niet IT’ers hebben soms wat moeite om zich in elkaars belevingswereld te verplaatsen. En daarom hebben ze ook wel eens een mening over elkaar. Die soms een klein beetje terecht is.. 😁

Eigenlijk zie je hier in het klein terug wat op wereldschaal ook speelt. Wat we nodig hebben is een beetje begrip voor elkaar..

Heb jij door miscommunicatie ook wel eens het idee dat je collega’s of je klanten op een andere planeet leven? En hoe ga je daar dan mee om?

#miscommunicatie #isechtlastig

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?