06 208 947 81 info@groeit.eu

Waarom leren luisteren de belangrijkste communicatie vaardigheid is.

door

Ik was pas geleden in het ziekenhuis met mijn moeder. Daar ervoer ik weer eens hoe belangrijk leren luisteren is. Mijn moeder had flink last van haar rug en was nogal kortademig. We hadden een lange dag achter de rug met onderzoeken, heen en weer door het ziekenhuis sjouwen en vooral veel wachten. We waren allebei moe en we waren het zat.

De laatste stap was een gesprek met een specialist. Die zou ons gaan vertellen hoe ze van die pijn af kwam. Dachten we. Nope. Na een nogal technisch verhaal was de conclusie dat er niets met mijn moeder aan de hand was. Ze moest maar flink Paracetamol slikken. Hij meende het echt.

Say what? Man, kijk nou eens naar haar! Er kwam geen enkele reactie. We zijn het ziekenhuis uitgebonjourd zoals we gekomen waren. Alle metingen zijn goed, er is niets aan de hand, veel succes verder.

Het ergste was niet eens dat hij te kortzichtig was om de mens achter het ponsplaatje te zien. Het ergste was dat we ons totaal niet door hem gehoord voelden. Hij hoorde onze stemmen wel, maar luisterde niet.

Dit is iets dat ik ook herken uit de praktijk. De allerbelangrijkste communicatievaardigheid is echt leren luisteren naar het verhaal van collega’s, klanten, medewerkers, leerlingen, cursisten of wie dan ook. Dat vraagt van je dat je je eigen mening(en) voor eventjes aan de kant zet.

Gehoord en gezien worden is een basisbehoefte van mensen. Een voorwaarde voor communicatie is een gesprekspartner die op zijn minst de indruk geeft oprechte interesse te hebben.

Tip: open leren luisteren doe je niet alleen met je hoofd, maar ook met je lijf. Het zit hem bijvoorbeeld in oogcontact, met je lichaam naar je gesprekspartner gericht zijn en gewoon een tijdje je mond houden. Echt contact maken dus.

Ik heb nu zelf weer aan den lijve mogen ervaren hoe belangrijk leren luisteren is. Het staat bij mij weer helemaal op m’n netvlies. En bij jou?

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?