06 208 947 81 info@groeit.eu

Het geheim van gedragsverandering – de pijnbalans

door

Ik gaf een time management training. Maar al snel bleek dat de meeste deelnemers veel moeite hadden met “Nee” zeggen. In dat geval hebben time management tips en trucs natuurlijk weinig nut. We hebben het in die training daarom meer gehad over gedragspatronen, gedragsverandering en het effect ervan.

Geen “Nee” zeggen

Vooral één man, met een enorm hardnekkig patroon van geen “Nee” zeggen, is me bijgebleven. Ondanks dat er een flinke burn-out aan zat te komen weigerde hij het patroon los te laten. Tranen en duidelijk zichtbare emoties vertelde me dat het menens was. Liever ziek thuis dan iemand teleurstellen. Als je het rationeel bekijkt is dat volkomen onlogisch. Of toch niet?

De pijnbalans

Of toch niet? Ik heb dit al vaker meegemaakt. Ik noem het ‘de pijnbalans’. Het is het mechanisme achter gedragsverandering. Of juist geen gedragsverandering.

Ieder gedrag heeft een positieve intentie

Voor de persoon die het gedrag laat zien natuurlijk. Mensen doen niets voor niets. Echt niet.

Het gekke is mensen zich er niet altijd bewust van zijn. Vaak is die positieve intentie ook niet reëel. Het blijft bij een intentie die eigenlijk zelden of nooit werkelijkheid wordt. Toch is ‘ie er wel en is enorm belangrijk.

Er is altijd ander gedrag mogelijk

Er is altijd gedragsverandering mogelijk wat, logischerwijs, voordeel oplevert. Bijvoorbeeld wat vaker “Nee” zeggen. Om te beginnen voorkom je er een burn-out mee. Niet onbelangrijk. En het levert ook een hoop rust op. Dan ga je dat toch gewoon doen zou je zeggen. Nou, niet altijd dus.

De balans slaat door naar de verkeerde kant

De balans tussen de positieve intentie van het huidige gedrag en het voordeel van nieuw gedrag bepaalt of iemands gedrag verandert. Eigenlijk is het een simpele vergelijking. Weegt de positieve intentie van het huidige gedrag zwaarder dan het voordeel van het nieuwe gedrag? Dan blijft iemand doen wat hij of zij al deed. Geen gedragsverandering dus. Hoe onlogisch dat ook is.

Pijn speelt ook een rol

Pijn speelt een rol in de vergelijking. Het huidige gedrag met de positieve intentie levert immers ook pijn op. Geen “Nee” zeggen = burn-out. Auw. Ook het nieuwe gedrag levert pijn op. Je levert immers je positieve intentie in. Auw.

De formule van de pijnbalans

De pijnbalans zie je in de volgende formule:

Gedragsverandering = (Voordeel-pijn)-(Positieve intentie-pijn)

De formule geeft aan wat er nodig is voor gedragsverandering:

  • Het voordeel is belangrijker dan de positieve intentie.
  • De pijn van het huidige gedrag is groot. Liefst groter dan de positieve intentie.

De combinatie van deze twee geeft het grootste effect.

Wat je hiermee kan

De pijnbalans geldt voor iedereen. Jij en ik hanteren hem ook. Bovendien werkt dit mechanisme bij ieder soort gedragsverandering:

  • Nieuwe procedures en werkwijzen.
  • Een nieuwe bedrijfsfilosofie.
  • ICT-projecten (adoptie!)
  • Nieuw management met een nieuwe filosofie.
  • Een nieuwe projectmethodiek.
  • Vul zelf maar verder in….

Ga je aan de slag met gedragsverandering onthoudt dan altijd dat voor mensen geldt “what’s in it for me”. Zorg dat de winst van een verandering groot is voor de mensen die moeten veranderen. Alleen het bedrijfsbelang is (helaas) vaak onvoldoende om ze in beweging te krijgen. Wil je maximaal rendement, zorg er dan daarnaast voor dat het voor degenen die in ongewenst gedrag blijven ‘hangen’ gaat knellen.

Dan komt er beweging in.

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?