06 208 947 81 info@groeit.eu

Een training klantvriendelijkheid is zinloos!

door

Een training klantvriendelijkheid is zinloos! De enige klantvriendelijkheid die je nodig hebt is een echte glimlach.

Ik sta, zoals iedere week, met een kar vol boodschappen in de supermarkt. Alleen nog even afrekenen. Ik kan kiezen uit drie kassa’s. Bij twee daarvan zie ik een ishetalvijfuurikbenerklaarmee gezicht. De derde kassière maakt oogcontact en ik zie een mooie glimlach.

Drie keer raden waar ik met mijn kar aansluit.

Weet je, ik ben natuurlijk een klant met boodschappen, maar ik ben ook gewoon een mens. En ik wil graag dat andere mensen me zien. Ik wil me welkom voelen.

Alle kassières bij die supermarkt zeggen netjes goedemiddag, goedenavond en tot ziens. Maar ja, als er zo’n ishetalvijfuurikbenerklaarmee hoofd boven staat dan maakt dat geen indruk. Niet op mij in ieder geval. Ze menen er geen woord van. Dat werkt niet.

Maar als ze daar echt alleen voor de poen zitten?

Dat zitten ze ook. Net als driekwart van Nederland ’s morgens naar de baas gaat voor de hypotheek. En voor die volle boodschappenkar. Maar dan kunnen ze nog steeds plezier in hun werk hebben. En dat zorgt voor die glimlach.

Met “Goedemorgen, wat kan ik voor u doen?” is op zich natuurlijk niets mis. Zolang je maar zorgt dat degene die het zegt het echt meent. Dan is het congruent en dan geloven je klanten het.

Hoe krijg je dat dan voor elkaar?

OK, ik ga nu mezelf in de voet schieten. Er is geen training die dat bereikt. Darn. Dit werkt alleen maar als je medewerkers plezier hebben in wat ze doen. Maar dan echt.

Het is verbijsterend te zien hoeveel mensen alleen maar voor de poen werken. Mensen die het op maandagmorgen alleen maar hebben over hoe lang het nog duurt voor het weer vrijdagmiddag is. Die van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie leven. Thank god it’s Friday en dat soort onzin.

En op de een of andere manier zijn we dat normaal gaan vinden. Dat school en werk nou eenmaal vervelend is. Maar dat dat gewoon moet. Hoezo dan? Waarom is dat normaal?

Iedereen heeft ergens talent voor. En ieder mens heeft dat ene ding waar ze een warm gevoel van in hun buik krijgen. Ik geloof daar heilig in. Er zijn alleen maar massa’s mensen die het nog niet hebben gevonden. Die hun tijd uitzitten in een baantje voor de hypotheek. Dat is overleven. Geen leven.

Maar terug naar klantvriendelijkheid.

Wil je dat? Zorg dan dat je klanten een echte, gemeende, glimlach ontmoeten. Van iemand die plezier heeft in wat hij of zij doet.

Vandaag dus geen link naar een training klantvriendelijkheid. Nope. Een link naar een ontzettend inspirerend verhaal van Ken Robinson. Nog afgezien van zijn heerlijke Britse humor echt een verhaal om even voor te gaan zitten.

https://www.youtube.com/watch?v=17fbxRQgMlU

Hoeveel plezier heb jij in je werk? En wat heb je gedaan om dat te krijgen?

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?