06 208 947 81 info@groeit.eu

Over je eigen schrijffouten heen kijken. Gênant!

door

Ik stond een groep ontwikkelaars van de Belastingdienst te trainen. Ik vertelde net trots dat ik ook wel eens schrijftrainingen geef. Zegt een van die gasten: “Nou, volg er eerst zelf eentje. Er staan twee schrijffouten in je slide”.

Ik keek en zag ze direct. Twee d’s waar eigenlijk een ‘t’ moest staan. Twee! Gênant!

Vorige week gebeurde het weer. Ik had een blog gepost op LinkedIn. Ik had het grondig doorgespit en verbeterd. Krijg ik een WhatsApp van een bekende dat er twee (ja, weer twee) schrijffouten instaan. Of ik de ‘stam+t’ regel kende. Auw!

Gelukkig is dit normaal. Je let niet op details als je schrijft, omdat dat op zich al veel aandacht vraagt. Bovendien ken je je tekst. Als je die naleest weet je wat er volgt en kijk je er niet meer objectief naar.

Hoe voorkom je dit?

1) Lees je tekst hardop. Doordat je de woorden moet uitspreken, lees je wat er staat. En niet wat je denkt dat er staat.

2) Begin bij het laatste woord en lees naar voren. Dan valt de inhoudelijke logica weg en lees je wat er écht staat.

3) Laat je tekst nakijken. Schakel de hulp in van iemand met een frisse blik: je partner, zoon of dochter of een van je buren.

Er is toch hoop voor me. Ik blijf gewoon schrijftrainingen verzorgen.. 😉

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf regelmatig artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Of lees meer over mijn schrijftrainingen.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?