06 208 947 81 info@groeit.eu

Mozes en de kracht van lichaamstaal

door

Onderschat nooit de kracht van lichaamstaal!

Ik stond aan het begin van een overvolle winkelstraat. Jaja, toen dat nog mocht. Ik besloot om het gewoon eens uit te proberen.

Ik ging rechtop staan, hield mijn hoofd recht en richtte mijn blik op de andere kant van de straat. Daarna liep ik met flinke stappen recht de straat door. Zonder iemand aan te kijken.

Ik weet nu hoe Mozes zich moet hebben gevoeld toen de Rode Zee voor hem open ging. De mensen in de winkelstraat weken uiteen als water. Ik kon gewoon rechtdoor blijven lopen zonder dat ik tegen iemand aan botste of moest uitwijken.

Bij de volgende winkelstraat deed ik precies het tegenovergestelde. Ik liet mijn schouders een klein stukje zakken, keek wat meer omlaag en liep voorzichtig door. Dit keer leek de weg naar de overkant op het wereldkampioenschap slalom skiën. Links-rechts. Links-rechts.

In bijna al mijn trainingen deel ik wat het effect is van je lichaamstaal. En nu ervaarde ik het zelf weer eens. Je onderbewuste reageert direct op de houding van een ander. En die reactie is sterk.

Heb je het idee dat anderen niet naar je luisteren? Of je niet serieus nemen? Je lichaamstaal aanpassen doet soms letterlijk wonderen. Dat is de kracht van lichaamstaal!

Wees slim en doe als Mozes.

 

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?