06 208 947 81 info@groeit.eu

Als je medewerkers niet gemotiveerd zijn voor een training. Wat dan?

door

En Als je medewerkers nou niet gemotiveerd zijn voor een training. Wat dan?

De man kwam het trainingslokaal binnen lopen met een donkergrijze onweersbui boven zijn hoofd. Hij keek me niet aan, beende naar een stoel, smeet zijn tas op de grond en plofte neer. Onderuitgezakt. Armen over elkaar. Met een blik in zijn ogen waarmee hij plaatstaal had kunnen snijden. Hij had er overduidelijk geen zin in.

Ik weet uit ervaring dat het best lastig traint met een onweersbui in de groep. Ik heb dus eerst maar eens wat vragen gesteld.

Ik had gemakkelijk kunnen aannemen dat de man gewoon een ongeïnteresseerde chagrijnige dwarsligger was. De werkelijk lag toch anders. Het bleek dat de leidinggevende van deze groep niets had overlegd. Deze training was zonder uitleg of onderbouwing in hun agenda geplempt. Toen ze navraag deden kregen ze de opmerking: “Ach, het is altijd wel ergens goed voor”. Ja serieus.

Vind je het dan gek als medewerkers niet gemotiveerd zijn voor een training?

Stel, jouw leidinggevende stuurt je op een dag een e-mail. “Zeg, we zijn enorm blij met je werk, dat weet je he? Maar die e-mails en teksten die je rondstuurt! Mijn tenen trekken krom in mijn schoenen hoor. Haha!”

“Ik heb dus een schrijftraining voor je geregeld. Een neef van me is er ook naartoe geweest en die vond het top. Ik zag dat je de eerste week van november nog vrij hebt, dus ik heb je meteen aangemeld. Ik verwacht wel feedback van je over de training trouwens. Nou, veel succes he!”

Wees eerlijk. Ga je naar die training toe? En zo ja, hoe gemotiveerd zit je daar dan? Hoe graag wil je iets leren? Hoe groot is de kans dat je na die training betere teksten schrijft?

Als je een goede train(st)er treft dan wordt het misschien best interessant. Met een beetje mazzel tref je ook nog een leuke groep. Is het gezellig. Maar ga je na die training ook echt oefenen? Nieuwe technieken toepassen?

Je gaat geen nieuwe dingen toepassen omdat de baas (of een trainer) dat zegt. Je moet het idee hebben dat het meerwaarde voor je heeft. En dat je er zelf bewust voor kiest. Wat dus niet zo is als de baas niets overlegt en agenda’s volplempt.

Beste baas, overweeg het volgende eens:

  • Vraag je mensen eens naar hun mening als je een training wilt organiseren. Dan voelen ze zich gehoord en gezien. Da’s een menselijke behoefte die we allemaal hebben. Jij ook.
  • Laat je mensen meebeslissen over de opzet en inhoud van de training. Dat doet wonderen voor de motivatie.
  • Realiseer je dat een training alleen niet voldoende is om gedrag te veranderen. Regel dus opvolging. Bijvoorbeeld terugkomdagen of feedbacksessies.
  • Volg de training zelf ook en laat zien dat je bereid bent om ook iets te leren en het toe te passen. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Geloof me, als trainer maakt het een wereld van verschil als deelnemers willen horen wat je te zeggen hebt.

Wil je rendement van het geld en de tijd die je in je mensen investeert? Motiveer ze dan en zorg voor opvolging. Ben je benieuwd hoe je dat moet aanpakken? Bekijk dan deze trajecten eens.

Heb je vragen? Bel me of stuur een e-mail. Ik beantwoord ze met liefde en plezier!

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?