06 208 947 81 info@groeit.eu

IT’ers zeggen altijd Nee. En dat is maar goed ook!

door

Ja, het klopt. IT’ers zeggen altijd Nee en dat is maar goed ook! 😣

Ik zat tegenover de IT-Manager van een levensmiddelen groothandel. “Weet je René” zei hij, “ik krijg, per dag, tussen de 20 en 30 aanvragen van mensen die denken dat ze een goed idee hebben. En waarvan ze vinden dat we die zo snel mogelijk moeten invoeren.”

“Als we dat ook echt doen heb ik 12 extra mensen nodig. Maar ik heb er wat op gevonden. De eerste keer dat iemand zo iets oppert, doe ik niets. De tweede keer ook niet. Komen ze voor de derde keer, dan weet ik dat het serieus is en dan ga ik er op in. Scheelt bakken met werk!”

Hij kwam er nog mee weg ook. Zijn methode was natuurlijk erg kort door de bocht, maar hij had wel een goed punt.

De meest irritante IT-gebruikers zijn de mensen die dénken dat ze verstand van IT hebben, maar er eigenlijk geen bal van afweten. 🙄

Die menen in hun onwetendheid dat ze allerlei goede ideeën hebben, maar  hebben geen flauw benul wat de impact van al dat briljante denkwerk is. “Ik heb daar thuis ook een appje voor, dus dat kunnen we op zaak ook wel gebruiken. Hoe moeilijk kan het zijn?”

Het is maar goed dat er IT’ers zijn die het wél snappen. En die een stokje voor al dat soort flauwekul steken.

Dus inderdaad, IT’ers zeggen altijd Nee. Maar dat is eigenlijk niet het probleem. Het zit ‘m meestal veel meer in de manier waarop ze dat doen. Het is de toon die de muziek maakt. 😏 Wil je daar verandering in aanbrengen? Kijk dan eens naar deze muziekles.

Wat is jouw ervaring?

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?