06 208 947 81 info@groeit.eu

Aanpassingsgedrag is prima en natuurlijk. Maar niet altijd.

door

Aanpassingsgedrag is normaal, maar soms is het niet oké.

“Jamaar, ik herken me hier helemaal niet in. Nee echt, zo zit ik niet in elkaar hoor”.

Dat zijn dingen die ik veel liever niet hoor als ik een gedragsstijlen methodiek zoals MapsTell gebruik. Deze deelneemster had haar persoonlijke gedragskaart gekregen en was vooral in de war.

Gelukkig waren we er snel uit waar het scheef was gegaan. Ze had, bij het invullen van haar vragenlijst, haar thuis- en werkcontext door elkaar gehaald. Je context is namelijk heel bepalend voor je gedrag.

Je past je gedrag vrijwel altijd aan je omgeving aan. Je vertoont aanpassingsgedrag. Logisch ook, je gedraagt je zo dat je in die omgeving kunt functioneren. Tenzij je dat bewust niet wilt natuurlijk.

Aanpassingsgedrag is heel normaal en natuurlijk. Het kost je wel extra energie. Zolang je jezelf maar niet teveel uitrekt is dat allemaal niet zo’n punt. Maar als je lang achter elkaar ver van je natuurlijke gedrag beweegt, kan je er flink op leeglopen. Je zou niet de eerste zijn die zo een fikse burn-out oploopt.

Het is daarom goed om je bewust te zijn van je gedrag op je werk, bij vrienden of bij familie. Is dat gedrag goed voor je? Hoeveel energie kost het?

Hoe ervaar jij dat?

 

 

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?