06 208 947 81 info@groeit.eu

Waarom we zo vaak elkaar niet begrijpen en hoe je daar verandering in brengt.

door

Mensen die elkaar niet begrijpen. Ik zat bij een overleg van de ICT-afdeling van een gemeente in het zuiden van ons land. Een projectleider en de senior beheerder hadden een meningsverschil over de nut en noodzaak van een extra firewall. De projectleider vond het pure verspilling. De beheerder vond dat de projectleider er niets van snapte.

De discussie was al een half uur bezig. Het volume steeg en hun gezichten werden steeds roder. Ik zag af en toe wat speeksel over de tafel spetteren. Het leek een kwestie van tijd voor ze elkaar te lijf zouden gaan.

Uiteindelijk hebben we de discussie maar afgekapt voor het echt fout ging. Ze gingen echt elkaar niet begrijpen. Na een tijdje waren de heren weer afgekoeld en konden ze wat afstand nemen. Het bleek dat ze eigenlijk hetzelfde bedoelden, maar een verschillende uitleg gaven. Waren ze elkaar voor niets bijna te lijf gegaan.

Ik heb dit in mijn werkzame leven vaker meegemaakt. Eerlijk gezegd ga ik zelf ook wel eens de fout in. De angel in de situatie(s) is de verschillende manier waarop mensen naar de wereld kijken en er een mening over hebben. Waardoor we elkaar niet begrijpen.

Dat is op zich prima, zolang ze het maar door hebben. En daar wringt de schoen. De meeste mensen nemen automatisch aan dat andere mensen hetzelfde kijken en luisteren als zij.

“Je aannames zijn de ramen naar je buitenwereld. Maak ze af toe schoon, anders komt het licht niet naar binnen.” – Michelangelo

Het is verdomd moeilijk om je echt in te leven in de blik op de wereld van een ander. Je eigen visie is zo logisch. Je kunt wel accepteren dat er nou eenmaal verschillen zijn. Dat helpt om open te blijven.

Mijn moeder zegt altijd tegen me: ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Als ik met iemand discussieer en ik voel frustratie of irritatie opkomen dan is dat voor mij een teken om een keer tot tien te tellen. Daarna ga ik vragen stellen. Negen van de tien keer bedoelen we bijna hetzelfde. In de rest van de gevallen kan ik gewoon accepteren dat we een meningsverschil hebben. Zoals de Engelsen dan zeggen “we agree to disagree”.

Ik wil je graag uitdagen. Als je de volgende keer, in een woordenwisseling, boosheid voelt opkomen doe dan eens het volgende:

– Tel een keer tot tien of haal een paar keer diep adem.

– Neem, in gedachten, afstand van het meningsverschil. Het is tenslotte maar een meningsverschil toch?

– Stel open, verhelderende, vragen tot je werkelijk snapt wat de ander bedoeld.

– Constateer hoever jullie meningen nou eigenlijk echt verschillen.

– Als jullie meningen echt enorm anders zijn, constateer dat dan en spreek het ook uit. Grote kans dat je er vandaag gewoon niet uitkomt. Hoe erg is dat?

Verbaas je over wat dat met de discussie en de relatie met je gesprekspartner doet!

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

 

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?