06 208 947 81 info@groeit.eu

Hoe ga je straks weer om met de kantoortuin – zonder dat je binnen een halve dag overprikkeld bent?

door

Overprikkeld?

“Hé, hoe gaat het?”

“Oh, praat me er niet van. Ik ga tegen de muren omhoog!”

“Hoezo dan?”

“Ik werk al bijna twee maanden thuis. Ik kom nergens. Ik zie niemand. Gek word ik er van! En Sjoerd is ook al zo lang thuis. Hij loopt de hele dag in die grijze jogging broek. En hij heeft zich al vier dagen niet geschoren! Word jij ook niet helemaal gek van dat thuis zitten?”

“Nou, ehh…”

Natuurlijk gun je niemand dat hij ziek wordt. Je wilt, net als iedereen, dat dat virus zo snel mogelijk weer vertrekt.

Maar die sociale lockdown, daar geniet je eigenlijk best van. Die stille wereld. Niet ’s morgens in de file of een overvolle bus of trein naar kantoor. Lekker thuis alleen in je kamertje werken. Zonder telefoongerinkel en gekakel van collega’s. Wat een rust. En van grijze joggingbroeken heb jij geen last.

Maar ja, dit gaat een keer voorbij. Hoe is het als je daar nu aan denkt? Zie je er als een berg tegenop? Hoe komt dat?

Je bent een gevoelig mens. Je hebt last van veel geluid. En veel mensen. Je kunt je er slecht voor afsluiten. En je wordt er heel moe van. Je raakt overprikkeld. Aan het eind van de dag voelt je hoofd aan als een bijenkorf. Als je eindelijk thuis bent zoek je een stil hoekje op om weer te ontspannen.

Ze zeggen dat je nou eenmaal een gevoeliger zenuwstelsel hebt. Je kunt er niets aan doen. Je moet ermee leven. Dat staat tenminste in al die HSP boeken. HSP coaches zeggen het ook.

Nou, dat hebben ze mis. Dit heeft niets met je zenuwstelsel te maken.

Je hebt, net als iedereen, filters om te zorgen dat je niet overprikkeld raakt van teveel indrukken. Het punt is dat je die filters te ver hebt open staan. Daardoor komt er teveel binnen.

Het is alsof je een opnameapparaat gebruikt en je hebt de gevoeligheidsknop te ver open staan. Alles wat je opneemt vervormt en klinkt rauw en scherp. Wat je moet doen is die knop terugdraaien.

Die knop is niet fysiek maar mentaal.

Het mooie is dat je het dus kunt veranderen. Geloof me, ik ben ook in jouw situatie geweest. Ik ging niet naar feestjes, niet naar festivals, kantoortuinen waren een hel. Ik kwam eigenlijk nergens meer. En dat was soms best eenzaam. Tot ik ontdekte wat de oorzaak was en die wegnam. Ik ben sindsdien naar heel wat festivals en bands geweest en genoot volop. Tussen een paar duizend man headbangen en het nog tof vinden ook. Hoe is het mogelijk? Dat kan jij ook!

Ik begrijp dat je dit moeilijk kunt geloven. Je hebt die overgevoeligheid al zo lang dat het bij je is gaan horen. En toch kan het. Ik heb ook andere mensen geholpen die hun opnameknop te ver open hadden staan. Door die knop terug te zetten verandert alles. Ik doe niets liever dan het jou ook laten ervaren.

Ik vertel je graag meer over hoe dat werkt met die filters en dat je er zelf controle over hebt. Stuur me een berichtje, dan maken we een afspraak. Ik hoor graag van je!

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://groeit.eu/tips/ . Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten? Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?