06 208 947 81 info@groeit.eu

De wet van behoud van ellende. Het belang van vraagtechnieken.

door

Het belang van goede vraagtechnieken.

Ik was een week of twee geleden op een verjaardagsfeest. En daar maakte ik weer eens de fout om te vertellen dat ik iets met ICT doe. Dat is niet slim en dat zou ik onderhand moeten weten. Ik kreeg direct alle computer ellende van de aanwezigen over me uitgestort.

Computers lijken samen te hangen met problemen. In mijn ICT techneuten tijd heb ik ook bitter weinig ICT projecten meegemaakt die echt probleemloos verliepen. Waar computers, daar ellende.

Het gekke is dat die problemen bijna nooit te maken hebben met techniek.

Say what? Nee, echt. Technische problemen los je op. Dat vraagt soms flink uitzoekwerk en een hoop gevloek. Maar je komt er wel uit.

De echte oorzaak is de wet van behoud van ellende:

P-W=S 

Oftewel: Perceptie – Werkelijkheid = de hoeveelheid Shit die je krijgt.

Het verschil tussen het idee dat jij zelf hebt van hoe iets is (jouw perceptie), en hoe het werkelijk is (de werkelijkheid, of hoe iemand anders het ziet), bepaalt de hoeveel shit je over je heen gestort krijgt. En zoals je weet stinkt shit. Heel erg.

Ik durf te zeggen dat de wet van behoud van ellende de belangrijkste oorzaak is voor mislukte ICT projecten.

ICT is mensenwerk!

Als je bij de start van een project niet zorgt dat iedereen weet wat ze van elkaar kunnen verwachten (uitgangspunten, user stories, refinements, KPI’s, eindresultaat) dan krijg je na afloop vervelende discussies. Meerwerk enzo. Bleh.

Agile, scrum, DevOps en aanverwante methodes zijn vooral verzonnen om de hoeveelheid poep uit de wet van behoud van ellende te beperken.

Die poep verminderen is trouwens niet moeilijk. Het is een kwestie van de juiste vragen stellen. En vooral, dat is nog het belangrijkste, niet vergeten om met de ander(en) te checken of je elkaar ook echt snapt. Maar dan echt.

Dat lijkt voor de hand liggend. En toch gebeurt het veel te weinig.

Daarom horen goede vraagtechnieken thuis in de gereedschapskist van iedere ICT’er.

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Mijn blogs in je mailbox?

Ik schrijf wekelijks een kort blog met tips en ervaringen uit de praktijk.
Als je wilt stuur ik ze naar je toe. Dat scheelt je een hoop heen en weer klikken. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens invullen. De rest gaat vanzelf.

Je kunt natuurlijk altijd weer uitschrijven als je dat wilt. Maar mijn stukjes zijn hartstikke leuk dus dat doe je vast niet.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

IT Communicatietrainingen

Communicatievaardigheden die thuishoren in de gereedschapskist van iedere IT-professional

Aanpak

Laten we het eens op een andere en betere manier aanpakken. Dit is wat ik voorstel.

Wie is die gast?

Wie is die gast en waarom denkt hij dat hij iets waardevols te bieden heeft?