06 208 947 81 info@groeit.eu

Individueel verbetertraject

Soms spelen er dingen die je niet- of moeilijk in een (groeps)training kunt aanpakken. Het kan ook zo zijn dat iemand de enige in een organisatie is die een  vaardigheid wil ontwikkelen.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Het carriërepad bepalen. “Wat wil ik en hoe kom ik daar?”
  • Burn-out klachten.
  • Beter leren omgaan met stress.
  • Assertiever zijn in contact met klanten of collega’s.
  • Plannen, prioriteren en “Nee” zeggen (timemanagement).
  • Beter zakelijke gesprekken voeren.
  • Beter leren presenteren.
  • Beter zakelijke teksten schrijven.

In die gevallen biedt één-op-één werken uitkomst. Een individueel verbetertraject. Dat heeft een concreet doel: iets willen en kunnen wat je voorheen niet kon of de mogelijkheid krijgen om nieuw gedrag te vertonen.

Carriërepad bepalen

Soms loop je even vast in je carrière. Waar wil je naartoe groeien? En hoe kom je daar? Met behulp van een speciale werkvorm krijg je in een halve dag een helder doel en een stappenplan.

Burn-out klachten

Volgens cijfers van het RIVM had, in 2023, 19 procent van de werknemers van 15 t/m 74 jaar burn-out klachten. Dat cijfer loopt al vanaf 2014 langzaam op. Een burn-out is een soort handrem. Een beschermingsmechanisme om te voorkomen dat je ziek wordt of nog erger. Die handrem kan er weer vanaf, maar dat vraagt individueel werk.

Beter leren omgaan met stress

In 2024 ervoer ongeveer 1 op de 4 volwassenen stressklachten. De druk op de werkvloer neemt toe. Daar kan je niet altijd iets aan doen, maar je kunt wel leren om beter met die stress om te gaan. Dat is goed voor jou en ook voor je werkgever. Daar gaan we dus samen mee aan de slag.

Assertiever zijn

Assertiviteit gaat over het bewaken van je grenzen terwijl je rekening houdt met de grenzen van een ander. “Tot hier en niet verder” dus. Hoe doe je dat? Het heeft te maken met je persoonlijke waarden (bijvoorbeeld beleefdheid of respect) en je overtuigingen (“durf ik dit wel?”). Daarnaast hoort er een stevige lichaamshouding en dito stemgebruik bij. Als laatste is je woordkeuze cruciaal. Allemaal zaken waar we aan werken in een individueel traject.

Plannen, prioriteren en “Nee” zeggen (time management)

We hebben het allemaal druk. Zoveel te doen en zo weinig tijd. Je kunt tijd winnen door effectiever met je tijd om te springen. Dat doe je door taken eerst te prioriteren en daarna in te plannen. Dus niet alles direct aanpakken, maar eerst bekijken wat urgent en belangrijk is. Daarna maak je een afweging tussen wat je direct uitvoert en wat op een later moment kan. Je moet daarvoor dus af en toe “nee” zeggen. We kijken samen naar dat prioriteren en je krijgt praktische tips en trucs om slimmer en effectiever te plannen. Allemaal vanuit de praktijk!

Zakelijke gesprekken voeren

Een gesprek voeren kunnen we allemaal. Zakelijke gesprekken vragen toch wat extra inzichten en vaardigheden. Hoe hanteer je een goede gespreksstructuur? Hoe houd je de leiding? Hoe zorg je dat je alle relevante informatie op tafel krijgt? Hoe achterhaal je de vraag achter de vraag? Allemaal vaardigheden waar we samen mee aan het werk gaan.

Beter leren presenteren

Waarschijnlijk zie je veel presentaties. Sommige blijven hangen en andere ben je weer snel vergeten. Wat maakt nu het verschil? Natuurlijk is de inhoud belangrijk, net als een professioneel slidedeck. Hoé je de boodschap brengt (de vorm) heeft ook invloed. Wat is nou het verschil dat het verschil maakt? Op welke manier kan een presentatie inspireren en motiveren? Hoe bereik je interactie met de deelnemers? Een goede presentatie heeft drie ingrediënten waarmee we samen aan de slag gaan.

Beter zakelijke teksten schrijven

De meeste mensen hebben een broertje dood aan teksten schrijven. De reden is meestal dat ze de vaardigheden missen om gemakkelijk een goed leesbaar verhaal te produceren. Zonder die vaardigheden is schrijven ploeterwerk en daardoor niet leuk. Iedereen kan leren om een prettige en duidelijke tekst te schrijven. Het is een kwestie van een goede structuur hanteren en een paar stijlregels volgen. Daarmee gaan we samen aan het werk.

Hoe pakken we het aan?

We bekijken om te beginnen of we een ‘klik’ hebben. Is dat niet zo dan heeft een traject weinig zin. Daarnaast bepalen we samen wat het einddoel van het traject is. Als we er een goed gevoel bij hebben dan schrijf ik een aanbieding voor het traject. Daarin staan de gemaakte afspraken, het einddoel en een budgetindicatie.

Een individueel verbetertraject bestaat uit maximaal drie sessies van een dagdeel (halve dag). We bekijken samen na afloop van iedere sessie of het zo oké is, of dat we nog een extra sessie inplannen. Besluiten we dat het voldoende is dan factureer ik alleen de sessies die hebben plaatsgevonden.

Na afloop van een traject volgt een eindrapportage. Als je de rapportage goedkeurt dan ontvangt de leidinggevende een kopie. Er staan persoonlijke dingen in en daar gaan we zorgvuldig mee om.

Maatwerk

Een individueel verbetertraject is altijd maatwerk. We bepalen samen het doel en de weg om daar te komen.

Locatie

Individueel aan de slag gaan werkt beter als je afstand neemt van je werkplek. Ik heb een professionele ruimte bij mijn huis die ik bij voorkeur gebruik voor een-op-een sessies.

Investering

Het tarief voor een individueel traject is €700,00 per dagdeel. Dat is inclusief voorbereiding en exclusief eventuele reistijd.

Nieuwsgierig?

Bel me of stuur me een bericht. Dan maken we kennis en praten we samen verder. Ik beantwoord je vragen met plezier!

Vragen of opmerkingen over dit verbetertraject?

individueel verbeterplan

Vragen of opmerkingen over dit verbetertraject?

Je kunt me ook bellen via 06 – 208 947 81,

of een e-mail sturen via info@groeit.eu

Ervaringen

Wat vinden mensen waarmee ik gewerkt heb?

Wie is die gast?

Wil je graag weten met wie je te maken hebt?

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.